Verloskundige Praktijk

Wij zien zwangerschap en bevalling als een natuurlijk en gezond proces. Hierbij staan begrippen als rust, tijd en aandacht voorop. Dit betekent dat er bewust is gekozen voor een kleine praktijk. Daardoor kan meer binding tussen verloskundige en cliënte ontstaan. Het centraal stellen van wederzijds vertrouwen komt de baring ten goede. Ook streef ik er naar zwangere vrouwen het vertrouwen in hun eigen lichaam te geven om onnodig medisch handelen voorkomen. Daarbij staat veiligheid voor moeder en kind voorop en baseren we ons handelen op wetenschappelijk onderzoek en wordt de verloskundige zorg onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Zwangerschap, bevalling en kraambed

Gedurende de zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden wij je. Tijdens de zwangerschap kom je regelmatig op controle op de praktijk en worden de standaard controles uitgevoerd. In het begin kom je iedere vier weken en aan het eind van de zwangerschap neemt de frequentie van de controles toe en kom je vanaf 36 weken iedere week.

Tijdens de bevalling begeleiden wij je thuis of in het ziekenhuis. Wanneer je kind geboren is komen wij tijdens de kraamweek nog meerdere keren bij je langs om te kijken of het met jou en je pasgeboren kind goed gaat en je te begeleiden en adviseren bij o.a. borstvoeding e.d.

Zes weken na de bevalling ben je welkom op de praktijk voor een nacontrole, we kunnen dan de zorg evalueren en als er eventuele vragen zijn kunnen die nog beantwoord worden.