Kraamzorg

Aan het begin van de zwangerschap moet je kraamzorg regelen.

Daarvoor bel je met je ziektenkostenverzekeraar en een kraamzorgbureau naar keuze.  Kraamzorg wordt voor het grootste deel vergoed door je basisziektekosten verzekering. Meestal moet je een kleine eigen bijdrage betalen.

In de zwangerschap vindt er een intake plaats waarbij je informatie krijgt over wat kraamzorg inhoudt en waarbij je bespreekt wat je wensen rondom kraamzorg zijn. De kraamverzorgster assisteert ons bij de thuisbevalling, daarna komt zij acht dagen elke dag bij je thuis voor de zorg voor jou en je kind, ze begeleid je bij het geven van borstvoeding en bij de verzorging van je pasgeboren kind.

Wij hebben een intensieve samenwerking met kraamzorgbureau Puck en Co, zij zijn een kleinschalig kraamzorgbureau dat aansluit bij onze visie over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Eén dag per week zijn zij werkzaam bij ons in de praktijk en is er de mogelijkheid je in te schrijven, dit kan ook online via www.kraamzorgpuckenco.nl.

Naast het kraamzorgbureau Puck en Co zijn er nog andere kraamzorg organisaties waar jullie voor kunnen kiezen, kijk voor meer informatie hierover op onze linkpagina.